Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
dziwo
leci do mnie atak na "poszedl won", spr z głównej widzę tylko trampki, spr z dolotowej widzę 1 lewka, spr z innej planety widzę pance, potem spr z głównej i sam lewek z pancami, a z dolotowej widzę więcej trampków.... i tak na okrągło.... coś cie pozmieniali mendy jedne że nie widać właściwie co leci ?!

screeny podeśle na pw bo trochę ich jest...
Delta - kiedyś cię znajdę....
Odpowiedz
fajnie. W końcu nie wiesz co na Cię leci. Ja też tak mam czasami. A czy to ważne co leci? JaK masz dużo więcej niż pokazuje, to zrób pizzę, a jak nie to uciekaj.
Odpowiedz
To co mi wiadomo to żadnych zmian w kodzie gry nie były robione. No chyba że ostatnio podczas choroby miałem gorączkę i lunatykowałem po serwerze Wink
Ale co do widoczności składu obcej floty jaka do nas leci to wydaje mi się że od zawsze była to losowo-przypadkowa rzecz, ale teraz to strzelam bo dawno do kodu nie zaglądałem Tongue
Jak będę mieć troszkę czasu to postaram się zerknąć czy coś się tam nie popsuło.

Odpowiedz
A wystarczy zajrzeć do FAQ "Wzory" i tam ładnie jest opisane co ma wpływ na to czy widzimy skład floty czy też nie. Zależy to po prostu od poziomu szpiegostwa graczy oraz poziomu stacji radiolokacyjnej atakowanej planety. Poniżej cytat z w/w FAQ.

PA = Szpiegostwo Agresora * 1,5
PO = Szpiegostwo Obrońcy + (Stacja Radiolokacyjna Obrońcy * 1,2)

Jeżeli:
PA > PO - nie widać składu floty
PA = PO - system losuje jakie statki z lecącej floty mają być widoczne - prawdopodobieństwo 33%
PA < PO - widać pełny skład floty
[Obrazek: 208.png]
Odpowiedz
ok, ale jakim cudem to sie zmienia co odsiwerzenie jak sie sprawdza z jednej planety? Tongue

na to wzoru mi nie dałeś TongueP
Delta - kiedyś cię znajdę....
Odpowiedz
TAriel podał tez na to wzór
PA = PO - system losuje jakie statki z lecącej floty mają być widoczne - prawdopodobieństwo 33%
I tutaj następuje losowanie z zakresu 33% widoczności floty +/- 5-10% różnicy może być.

Odpowiedz

Skocz do: