19-02-2015, 15:39
Co do raportu ze skanowania to z tego co pamiętam zależy od tego czy widzimy planetę, z której nas skanowano. Jeżeli nie widzimy to na pewno nie poznamy współrzędnych skanującego. Natomiast sam fakt, że widzimy planetę, z której puszczony sondy nie oznacza, że w raporcie je otrzymamy (jakiś czynnik losowania treści). Sam poziom szpiegostwa nie ma tutaj żadnego znaczenia - ono się liczy w momencie gdy my skanujemy i otrzymujemy raport.
Co do reszty to otrzymałem wprawdzie kilka skanów o różnych porach ale jakoś nikt nie atakuje. Nie mam jakieś szałowej aktywności więc pytanie brzmi co wywołuje ataki? Surowce? Flota? No u mnie nie uświadczysz ani jednego ani drugiego. Kopalni nie buduję wysoko bo nie sztuka stać się farmą. Może dlatego nie leci nikt do mnie?
Co do reszty to otrzymałem wprawdzie kilka skanów o różnych porach ale jakoś nikt nie atakuje. Nie mam jakieś szałowej aktywności więc pytanie brzmi co wywołuje ataki? Surowce? Flota? No u mnie nie uświadczysz ani jednego ani drugiego. Kopalni nie buduję wysoko bo nie sztuka stać się farmą. Może dlatego nie leci nikt do mnie?