Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Płatności
Na chwilę obecną posiadamy taki system płatności jakim jest "Transferuj.pl" gdyż był najbardziej otwartym dla mnie i nie wymaga posiadania firmy  a jego dokumentacja wdrożenia systemu jest na tyle przejrzysta że udało mi się wdrożyć ten mechanizm w niecały dzień.
Co do DotPay to od jakiegoś czasu oni nie istnieją. A przynajmniej nie wyświetla się ich strona. A wujek Google nic nie mówi na temat jakoby mieli adres zmienić. Więc podejrzewam że zwyczajnie ich zamknęli za coś Tongue
Inne system płatności takie jak PayU są niestety na razie zbyt skomplikowane do wdrożenia u nas lub zbyt słabo wyjaśnione co i jak zrobić aby działało.
Co nie znaczy że w przyszłości nie zmienię systemu płatności, a może zastosuje kilka aby każdy miał wybór gdzie mu najłatwiej będzie płacić.
Ale żeby w przyszłości wiedział jakie banki wyłączyć z jakiego systemu płatności to proszę o napisanie w jakim banku macie konto i mniej więcej na ile płatności z tego banku są dla was łatwe, ewentualnie co stwarza utrudnienie.
Dla przykładu podam że ja mam konto w Banku Zachodnim i dla mnie płatności w transferuj.pl są identycznie łatwe jak w DotPay w którym byliśmy dawniej.

P.S.
Właśnie dziś została dokonana płatność z zagranicznego konta za pomocą PayPal. I przeszło to bez najmniejszych zgrzytów. Tak też z każdego kraju można dokonywać zakupów PP.
Oraz dodatkowo PayPal oferuje płacenie kartami debetowymi z każdego kraju, w tym również i z Polski.
Tak więc system płatności na chwile obecna mamy wystarczający dla każdego kto chce dokonać płatności.

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Płatności - przez Optimus - 20-12-2014, 12:50
RE: Płatności - przez nihillogin - 20-12-2014, 13:13
RE: Płatności - przez Optimus - 20-12-2014, 13:18
RE: Płatności - przez nihillogin - 20-12-2014, 14:17
RE: Płatności - przez Optimus - 20-12-2014, 22:17
RE: Płatności - przez nihillogin - 21-12-2014, 18:01
RE: Płatności - przez Optimus - 01-01-2015, 14:25

Skocz do: