16-01-2015, 23:16
(16-01-2015, 22:52)MICKER napisał(a): Zgodze się z tobą Mortis względem że "mlodziez jest coraz glupsza i dopoki nie zmieni sie sposob nauczania, podejscie mlodziezy i rodzicow to bedzie coraz gorzej."
ale do poziomu właśnie nie bardzo.
a to że ludzie kiedyś więcej wynosili ze szkoły jest normalne, niestety wtedy był inny tok nauczania, nie było komputerów, i wgl..
co za tym idzie....dziś za nauke odpowiada wujek google i ciocia wikipedia... na tym skupia się wiedza młodzieży. zamiast coś sami, to ściągają z neta tak a by było. i wiem ze z tym przyznasz mi racje... takie są smutne i przykre realia ;/
Ale to wszystko sklada sie na nizszy poziom nauczania...
Biologia polaczona z geografia. material jest strasznie okrojony. Matematyka fakt, ze zadania sa dziwniej napisane, ale material jest mniejszy. przykladowe calki, poziom jezyka polskiego u mlodziezy...
Oni nawet maja problem ze zrobieniem glupiej interpretacji prostego tekstu.. ale to wina rodzicow, nauczycieli i osob odpowiadajacych za szkolnictwo. to dorosli daja ciche pprzyzwolenie na takie podejscie do nauki i nie potrafia ani zmotywowac ( nawet nie chca motywowac mlodziezy, bo po co)
ani wymagac. A sama mlodziez jak sam zauwazyles idzie przez to na latwizne i zamiast cos przeczytac, napisac, nauczyc sie to kopiuje z internetu i dla nich sprawa jest zalatwiona...
Wiec chociazby dlatego wyraze dezaprobate automatyzacji w grze, jezeli ktos jest na tyle leniwy, zeby pomyslec jak mozna zabezpieczyc te surowce bez tego ( a da sie nawet nie siedzac na koncie podczas godzin pracy) to dla mnie mowi sie trudno...
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”