Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galaktyczna restrukturyzacja - dysputia
Ja przestałem kupować PP ponieważ i tak nie mam już nic do roboty. Boty cholernie ciężko upolować, z opuszczonych kolonii też kokosów nie ma, 1000pkt doświadczenia to może na początku komuś imponować, i więcej pp i surowców zdobędzie się z ataków na boty nawet rozwalając jakieś obrony niż z opuszczonych kolonii... Mam wszystko na full rozbudowane, nie mam możliwości jakiegokolwiek rozwoju, inwestowania, więc po co mam latać i zbierać surowce których mam pod dostatkiem? Tylko po to by wiecznie być top1 z doświadczeniem?
Więc PP używałem jedynie ze względu na FSWork, ale od miesięcy używam własnych kalkulatorów, bo przestało mi sie opłacać kupować PP by 1-2 razy w miesiącu puścić budowę floty czy obrony.
Od kilku lat prosiłem Cię Opti o rozbudowę, podawałem wytyczne warte uwagi, tworzyłem różne wyliczenia itd, i co z tego wyszło?
Gra jest opuszczona właśnie przez brak rozbudowy i pozostawienie jej samej sobie.
Ja świetnie rozumiem że brak czasu, czy gorszy okres, ale pozostawienie gry na tak długo bez opieki i zmian samo się o to prosiło...

Tak jak napisał wcześniej Mystic, szczególnie na początku nie wiadomo kto jest graczem a kto botem, w natłoku ilości botów a niewielkiej ilości kont, nie jestem za rywalizacją między graczami, i sam już miałem akcje że dość początkującemu graczowi rozwaliłem całą flotę.
A dobrze wiemy że na początku bardzo ciężko coś uzbierać. Sam też nie raz straciłem wszystko przez typów który lecą po trupach i rozwalają początkujących byle by nie dać się im rozbudować i nie dać sobie dopuścić ich do konkurencji. Dlatego  wydaje mi się że Boty powinny być oznaczane. Tak, wiem że może to działać właśnie w drugą stronę, mianowicie ze względu na tych co po trupach lecą i będą wykańczać jedynych graczy którzy chcą wpierać grę wykupując PP.

Tak jak powiedziałem, nie mam możliwości rozbudowy, surowców mam na rozbudowę kilku takich kont jak własne, dlatego też na stacji handlowej wbijam najniższe wartości dla wszystkich, by początkujący gracze mogli się szybciej rozbudowywać, a ja i tak nie zbiednieje...
Gracze z G1 jak powiedziałeś, nie dadzą się zresetować, i wiem że po migracji będę łakomym kąskiem dla TTK i nie będę miał spokojnego życia, w połączeniu ż brakiem możliwości rozbudowy skłania mnie to do usunięcia konta...

Nie mam już czasu tyle co kiedyś, Gra jest nieco wolna, i od dawna zwlekam z usunięciem.

Ile tak wgl jest graczy na G1?
I jaki jest koszt obecny utrzymania serwera, oraz jaki będzie kosz na nowym serwerze?  Dość ważne pytania, ponieważ może jakoś razem uda się rozwiązać problem.
Pamiętaj że główna rzecz to rozbudowa i eventy, bo inaczej to nie ma sensu.

W sumie dawno temu chciałem byś dał mi dostęp do gry bym przeanalizował wszystko co i jak jest, bym mógł ew próbować rozbudowywać grę o kolejne lvl budynków czy badań, ale cóż Tongue

Jeszcze na G1 są znów podstawowe błędy. Utworzyłem konto i budynki po ukończeniu czasu rozbudowy wiszą w powietrzu przez jakiś czas,
ahh ten okres ochrony i szybsza rozbudowa... cóż. A już kiedyś zwracałem dwukrotnie uwagę na ten problem...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Galaktyczna restrukturyzacja - dysputia - przez MICKER - 07-08-2022, 11:58

Skocz do: