Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyka
w sumie z kolejką rozbudowy można podejść inaczej.
wiadomo, kazdy kto zaczynał pewnie się wkurzał ze co minute-dwie trzeba klikać na budowanie architektury,
wiec tu w tym przypadku mogłaby być kolejka do np. 7 poziomów... oczywiscie mowa tylko o budynkach odpowiedzialnych za produkcje,
mianowicie centrala, elektrownia, i kopalnie...
ale to już rozwiązanie dla sporo bardziej leniwych Tongue
nie chce ci sie klikać? to po co grasz? Tongue

a co do ładowania magazynów to możliwość jednej autamatyzacji jest raczej akceptowalna, ponieważ np dana osoba zbiera na dany budynek i nie ma wystarczającej ilości sury w magazynie, musi już zejść z gry wiec farmienie odpada... jeśli wgl ma flote to puszcza ją na orbite i sobie idzie... bo wie że w ciągu kilku godzin kopalnie wyprodukują tyle sury ile potrzebuje a automatyka je schowa. wtedy np z rana jak bedzie miał 5min przed pracą może wyłożyć zasoby i rozwinąć architekture. jego zwrost architektury to dla innych wiecej sury do farmienia...
a jak ktoś z farmi go wcześniej to co...minie następne kilka godzin nim wróci z pracy i bedzie chciał coś przyfarmić... no i ok, a tu sie okazuje ze flota mu zleciała wcześniej i ktoś ją fruuu... no i co może... budować flote... co troche czasu się schodzi i znów to samo...
wiele założeń można dopisać, ale centralnie jeśli ktoś nie ma za dużo czasu, a chce troche pograć dla relaksu, dając przy tym czasem innym zarobić... czemu nie umożliwić takiej osobie możliwości rozwijania się? Smile
Odpowiedz
Nie umiem cytować na forach Więc zrobię po Swojemu (A optimus poprawił to jak trzeba Wink )
MICKER napisał(a): w sumie z kolejką rozbudowy można podejść inaczej.
wiadomo, kazdy kto zaczynał pewnie się wkurzał ze co minute-dwie trzeba klikać na budowanie architektury,
wiec tu w tym przypadku mogłaby być kolejka do np. 7 poziomów... oczywiscie mowa tylko o budynkach odpowiedzialnych za produkcje,
mianowicie centrala, elektrownia, i kopalnie...
ale to już rozwiązanie dla sporo bardziej leniwych Tongue
nie chce ci sie klikać? to po co grasz? Tongue

No dokładnie. W sumie jestem to bez sensowne. Bo zacząłbyś tak naprawdę grę po uzyskaniu tego lvlu, prawda?
Więc nie lepiej aby podczas rejestracji nowego gracza tworzyło planetę już z rozwiniętą gospodarką od tego lvlva?
Bo według mnie na to samo wychodzi.

Co do Drugiej części mickera.
To ja bym skasował całą automatykę.
Żadnego automatycznego chowania.
Na tym polega aktywność w grze i po to ma się transportowce, żeby z sałatą latać w powietrzu.
A produkcja to już druga sprawa.
Jeśli Zbiera Ci się sałata i chodzisz do pracy na 1 zmianę, a ja na drugą i powiedzmy że zfarmie Ciebie to mówi się trudno na tym gra polega.
Lub odwrotnie. Ja pójdę a Ty po powrocie mnie sfarmisz.
Jak tak naprawdę w tej grze zminimalizujemy jakiekolwiek straty to nie będzie po co grać.
& Flota żeby ubić trzeba mieć naprawdę szczęście i trafić, jak ktoś nie wróci z pracy na czas, albo oleje albo pomyli się z godzinami.
& Farmienie odpadnie bo każdy automatycznie będzie chował sałatę.
& Obronę mało co kto buduję, więc tutaj się nie poszaleje.

To co tak naprawdę zostanie?
Satysfakcja z wydobycia z własnych kopalń Smile
Odpowiedz
Dokladnie SUICIDE, automatyzowanie gry zabija ja...
To jak sobie poradzisz, jak sie rozbudujesz powinno zalezec od tego ile czasu poswiecisz i jak wszystko zaplanujesz.. a ze czasem ktos sfarmi, to trudno, zawsze mozesz sie odwdzieczyc tym samym Big Grin
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
chyba że ktos ma mało czasu i mało bawi się w farmienie bądz wgl.. to jak ma sie rozbudowywać skoro zostaje co chwila z farmiony?
moim zdaniem jedna automatyka jest ok. wtedy jest 50% na z farmienie kogoś, jak i dana osoba bedzie miała jakiś zysk i mogła by sie jakoś rozwijać ...

mortis.... zawsze możesz się odwzdzięczyć tym samym... ta.. pod warunkiem ze rozbudowałes infrastrukture na tyle by statki budowały sie ekspresowo... bo w innym przypadku jeśli ktoś nie ma za wiele czasu to nawet jak wstawi produkcje floty, może zostać sam złom na planecie, a nawet pustke....sytuacja się będzie powtarzać i kolejna osoba zrezygnuje z gry.... skoro automatyzacja zabija, jak brak jej ma pomóc tym co nie mają większej ilości czasu, oraz możliwości częstego sprawdzania?

Smile
Odpowiedz
(15-01-2015, 19:43)MICKER napisał(a): chyba że ktos ma mało czasu i mało bawi się w farmienie bądz wgl.. to jak ma sie rozbudowywać skoro zostaje co chwila z farmiony?
moim zdaniem jedna automatyka jest ok. wtedy jest 50% na z farmienie kogoś, jak i dana osoba bedzie miała jakiś zysk i mogła by sie jakoś rozwijać ...

mortis.... zawsze możesz się odwzdzięczyć tym samym... ta.. pod warunkiem ze rozbudowałes infrastrukture na tyle by statki budowały sie ekspresowo... bo w innym przypadku jeśli ktoś nie ma za wiele czasu to nawet jak wstawi produkcje floty, może zostać sam złom na planecie, a nawet pustke....sytuacja się będzie powtarzać i kolejna osoba zrezygnuje z gry.... skoro automatyzacja zabija, jak brak jej ma pomóc tym co nie mają większej ilości czasu, oraz możliwości częstego sprawdzania?

Smile
micker z toba w zadne dyskusje nie wchodze i nie wiem czy zauwazyles nie pisalem do ciebie Smile
a jezeli jestes lama i nie potrafisz zorganizowac sobie czasu na gre i poukladac tego tak, zeby sie jak najszybciej rozwijac to trudno, takie jest zycie.. zaczalem gre pozniej jak inni a jestem juz blisko czolowki... chciec znaczy moc
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
1 dzień ma 24 godziny prawda?
Nie każdy agressor siedzi 24 godziny i puszcza do Ciebie sondy sprawdzając co 5 min czy uzbierała się odpowiednia sałata by po nią lecieć.
Kolejna rzecz jest taka że nawet jak się uzbierała to możesz siedzieć.
Więc albo ją schowasz w magazyny, albo przetransportujesz
Ewentualnie ją wrzucisz w stocznie, a po ataku cofniesz (ze stratą, ale zawsze jakiś procent odzyskasz).
Tak że szansa na sfarmienie maleje wraz ze wzrostem Twojej aktywności a dodatkowe czynniki takie jak ten jeszcze bardziej pomniejszają szanse na sfarmienie.
Odpowiedz
ale dobra dobra, ja akurat nie mówiłem o sobie, bo nie narzekam.
mi chodzi tylko o to ze wiem że ludzie dość szybko rezygnują, a jak tak będą odchodzić to nie bedzie.
co do magazynu i transportowania.... jeśli mam magazyn pełny a cała flota jest w powietrzu?
no to wtedy zostaje jedynie ta stocznia...no bo nic innego nie zrobisz...pozatym nie każdy kto niedawno zaczął grać w takie gry na to wpadnie.

martis jak chcesz pisać tylko do SUICIDE to masz prywatne wiadomości xd piszemy chyba ogl na forum, a ono chyba jest dla wszystkich nie? Smile
To że mamy nieco inny pogląd na gre, nie znaczy że mamy sie spinać xd wiec luz...
Odpowiedz
MICKER ale nikt się nie spina Smile
To że nie piszemy tutaj w każdej linii uśmieszka lub jęzorka Tongue nie oznacza wcale że każdy z nas przed Monitorem siedzi zły do czerwoności i wykrzykuje swoje wypociny na forum Tongue Ależ skąd.

Dla mnie automatyka to jest jak gra w Diablo z botem uruchomionym, który łazi za Ciebie postacią. Chodzi do bossów i zabija ich w celu zdobycia lepszego i wyższego lvlu wraz z ciekawymi itemkami. A my w ten czas jesteśmy na wakacjach przy Bałtyku Tongue
Jaki sens gry? Gdzie ta przyjemność z tego że to Ty wykonałeś?
Za moich czasów to było nie do pomyślenia. Boty itp.
Odpowiedz
Ale zdajcie sobie sprawę że odgradzanie się murem od tzw graczy którzy chcą iść na łatwiznę nie wyjdzie nam na dobre w dłuższej skali czasu. Bo jak już ktoś zauważył to obecna młodzież, a głównie do takich skierowana jest ta gra, idzie na łatwiznę.
I mało jest graczy którzy naprawdę chcą do czegoś samemu dojść bez użycia wszelakiej automatyki.
A jeśli się odgrodzimy od takich murem to zostaniecie w tej grze wy sami bo nowi przyjdą i w przeciągu tygodnia odejdą. I aby zapełnić galaktykę to trzeba, co nie jest chwalebne, dopasować się do obecnych trendów świata naginając troszkę zasady względem automatyki w tej grze.
Oczywiście trzeba to zrobić z głową aby każda ze stron nie poczuła pewnego dyskomfortu z tym związanego.

Ale to że np za kilka dni może uruchomię automatykę to nie znaczy że za jakiś czas nie będę mógł ją zastąpić czymś lepszym. Czymś co wymagało by od gracza aktywności aby zabezpieczyć swoje surowce przed łobuzami Wink

Odpowiedz
Po to sa rankingi, zeby byc w nich jak najwyzej, zeby byc jak najlepszym.. a tu powinno decydowac to, jaka aktywnoscia sie wykazujemy, mysleniem i szczesciem, ale to powinno byc wszystko wykonane osobiscie bez zadnego wsparcia....
Ja lecac farmic kogos tez nie mam pewnosci, ze go nie ma, ze sie uda, czy ze nie strace troche statkow.. Ot zycie. Albo sie uda albo nie. I nie bede popieral pomyslu automatyki bo dla mnie jest wypaczeniem gry. zawsze dawalem sobie rade bez tego.
A poza tym do tej pory tez wszyscy dawali sobie rade bez niej , a nagle dla niektorych jest potrzebna..
I na koniec dodam, ze jesli ktos pomysli to obejdzie sie bez automatyki Big Grin Ale to trzeba umiec myslec i poswiecic 10 - 20 minut przed wyjsciem do pracy
Odpowiedz