Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyka
(16-01-2015, 17:20)MICKER napisał(a): SUICIDE, jeśli automatyzacja bedzie płatna to sporo osób nie bedzie jej używać. Chyba ze mówimy o opłacie w surowcach to już lepiej....choć nie całkiem bo dla co poniektórych którym surowce się aż wylewają, nie zrobi to żadnej różnicy... ale może to dlatego ze własnie są bardziej aktywni... cóż...

Mortis, poziom trudnosci jest większy niż to co było kiedyś, dodatkowo jest beznadziejny bo np z matematyki są zadania których sporo dorosłych nie potrafi zrozumieć a uczą tego w podstawówce.... co jest śmieszne kiedyś tego co cię uczyli dało się nauczyć i wszystko można było zrozumieć, wystarczyło pomyśleć... a teraz? poziom jest ustalony przez debila i sporo zadań jest niezrozumiałych dla wielu osób,... przez co średnia ich spada... dodatkowo też sporo zależy od nauczyciela... bo jak nie potrafi dobrze objaśnić ci tematu, to za chu* go nie zrozumiesz.
jakby ktoś sensowny ustalił normalny materiał do nauki, to mimo ze własnie nie było by na świecie takich idiotów, to i nie byli by tacy leniwi... bo skoro czegoś nie rozumiesz, nikt nie potrafi ci tego sensownie wytłumaczyć, to po co sie tego uczyć? na siłe nic nie zdziałasz...
a karanie dzieciaków za zawyżony poziom jest śmieszne.

Przykro mi ale z poziomem nauczania nie masz racji. jestem z tym na biezaco wiec mozesz myslec i pisac co chcesz poziom z roku na rok jest nizszy... Masz male dziecko ponoc wiec nie masz pojecia, ja od wielu lat siedze w lekcjach syna i z ciekawosci patrze co i jak. to, ze nauczyciele nie potrafia tlumaczyc to inna bajka, ale fakt niskiego poziomu jest niezmienny...
w tamtym roku dla zabawy siadlem do zadan maturalnych z matmy, zrobilem je w niecala godzine i nie sprawily mi najmniejszych problemow mimo iz szkole mam daaaaaawno za soba.. ktory maturzysta wie co to sa calki? za moich czasow rozwiazywalismy w maturalnej klasie calki podwojne..
wiec bez jaj. poprostu mlodziez ma czas na wszystko, tylko nie na to co trzeba.. tylko glupoty bo nie czuja poczucia obowiazku i odpowiedzialnosci.. wszystko na latwizne i na skroty. po co przejmowac sie ocena za pisownie z jezyka ojczystego skoro mozna zalatwic papiery na dyslekcje i dysortografie? pozyjesz, doczekasz jak Twoje dziecko bedzie troche starsze, pouczeszczasz na wywiadowki to wtedy o tym podyskutujemy
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
A tutaj coś odnośnie poziomu wiedzy gimnazjalistów po egzaminie 2014.
Po obejrzeniu tego po prostu mnie przeraził ich poziom wiedzy.
- Nie wiedza nawet ile dni ma rok.
- nie wiedzą ile cm mają 2 metry.
-Jeżeli jedno jajko gotuje się 3minuty to ile minut gotują się trzy jajka.
- jest cięższe. 1kg piór czy 1kg kamieni.

Normalnie żenada.

Link do filmiku
https://www.youtube.com/watch?v=wNBc8xIht-U
Odpowiedz
(16-01-2015, 20:45)SUICIDE napisał(a): A tutaj coś odnośnie poziomu wiedzy gimnazjalistów po egzaminie 2014.

Normalnie żenada.

Link do filmiku

Przeciez wiadomo,ze:
- rok ma 250 dni
-2 metry maja 1,8 metra tz 156 cm
- 3 jajka x 3 minuty= 6 przeciez to latwe
- najciezsze jest 1 kg zelaza

A skoro jestesmy przy wielkosciach,to powiedz mi dlaczego ciezej mi jest gdy ktos traci moja flote za 30k pkt niz jak ja komus taka trafie.Przeciez 30k jest niezmienne ale ciezar na sercu inny Big Grin
Odpowiedz
hehehe Bo Ty za dużo uczucia wkładasz w tą grę Tongue
Odpowiedz
Jak smiesz Ty bezduszna creaturo....zaraz...przeciez to ja jestem Creatura Tongue
Odpowiedz
(16-01-2015, 20:45)SUICIDE napisał(a): A tutaj coś odnośnie poziomu wiedzy gimnazjalistów po egzaminie 2014.

Normalnie żenada.

Link do filmiku

Nie dalem rady calego obejrzec, ludzka glupota mnie przeraza Big Grin to bylo dla mnie zbyt mocne kino Big Grin
i to jest wlasnie dowod na ten "WYSOKI" poziom nauczania Big Grin
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Mortis, niestety musze ci powiedziec że mam młodszą siostre (13lat) i w szczególności przy matematyce wciąż jej pomagam. nie tylko jej, ale i niektórym znajomym nawet z niektórych zadań z zawodówki, mimo ze sam mam wykształcenie niepełne gimnazjalne bo sie uczyć nie chciałem(dziś bardzo żałuje). wiec wiem jaki poziom jest. W książkach piszą po prostu coraz mniej zrozumiale... i tyle. a trafiały się przypadki kompletnej bzdury... moze kwestia wydawnictwa... cóż...

SUICIDE, aż tak źle nie jest jak podałeś... choć w przypadkach miedzy 1-5 a 1-10osób ma takie problemy. niestety.
gdyby młodzież nie sięgała po alkohol i używki, zrozumiało że życie to nie jest zabawa, jak i nie traktowało komputera jako swojego boga do trybu nolife, to poziom ich wiedzy byłby nieporównywalnie większy.. ale cóż.
Odpowiedz
(16-01-2015, 21:28)MICKER napisał(a): Mortis, niestety musze ci powiedziec że mam młodszą siostre  (13lat) i w szczególności przy matematyce wciąż jej pomagam. nie tylko jej, ale i niektórym znajomym nawet z niektórych zadań z zawodówki, mimo ze sam mam wykształcenie niepełne gimnazjalne bo sie uczyć nie chciałem(dziś bardzo żałuje). wiec wiem jaki poziom jest. W książkach piszą po prostu coraz mniej zrozumiale... i tyle. a trafiały się przypadki kompletnej bzdury... moze kwestia wydawnictwa... cóż...

SUICIDE, aż tak źle nie jest jak podałeś... choć w przypadkach miedzy 1-5 a 1-10osób ma takie problemy. niestety.
gdyby młodzież nie sięgała po alkohol i używki, zrozumiało że życie to nie jest zabawa, jak i nie traktowało komputera jako swojego boga do trybu nolife, to poziom ich wiedzy byłby nieporównywalnie większy.. ale cóż.

Sam sobie zaprzeczasz. to, ze w ksiazkach dziwnie pisza i nauczyciele zle tlumacza, tym bardziej swiadczy o tym, ze poziom nauczania jest duzo nizszy jak kiedys...
poziom wiedzy i ilosc materialu jest duzo nizsza... wiem, ty musisz miec racje, ale co tam... ty wiesz swoje ale czesc ludzi to dostrzega. mlodziez jest coraz glupsza i dopoki nie zmieni sie sposob nauczania, podejscie mlodziezy i rodzicow to bedzie coraz gorzej. kiedys za komuny wszyscy marudzili.. fakt moze nie bylo idealnie, ale mlodzi wiecej wynosili wiedzy ze szkoly.. a teraz jak mysle kto bedzie rzadzil krajem za lat 1- czy 20 to ogarnia mnie przerazenie
Odpowiedz
(16-01-2015, 21:43)MortisUMBRA napisał(a):
(16-01-2015, 21:28)MICKER napisał(a): Mortis, niestety musze ci powiedziec że mam młodszą siostre  (13lat) i w szczególności przy matematyce wciąż jej pomagam. nie tylko jej, ale i niektórym znajomym nawet z niektórych zadań z zawodówki, mimo ze sam mam wykształcenie niepełne gimnazjalne bo sie uczyć nie chciałem(dziś bardzo żałuje). wiec wiem jaki poziom jest. W książkach piszą po prostu coraz mniej zrozumiale... i tyle. a trafiały się przypadki kompletnej bzdury... moze kwestia wydawnictwa... cóż...

Sam sobie zaprzeczasz. to, ze w ksiazkach dziwnie pisza i nauczyciele zle tlumacza, tym bardziej swiadczy o tym, ze poziom nauczania jest duzo nizszy jak kiedys...
poziom wiedzy i ilosc materialu jest duzo nizsza... wiem, ty musisz miec racje, ale co tam... ty wiesz swoje ale czesc ludzi to dostrzega. mlodziez jest coraz glupsza i dopoki nie zmieni sie sposob nauczania, podejscie mlodziezy i rodzicow to bedzie coraz gorzej. kiedys za komuny wszyscy marudzili.. fakt moze nie bylo idealnie, ale mlodzi wiecej wynosili wiedzy ze szkoly.. a teraz jak mysle kto bedzie rzadzil krajem za lat 1- czy 20 to ogarnia mnie przerazenie

to jest tam pikuś, pewnie ponad połowa z was miała całki w LO, ja je dopiero miałem na studiach, całkę podwójną mieliśmy dopiero na drugim semestrze a różniczki to się wszyscy boją i żeby nie było to i na rolniczej i na polibudzie w poznaniu na tym matma się kończyła i tym wycinała studentów....
Delta - kiedyś cię znajdę....
Odpowiedz
Faust juz pisalem w temacie, ze wlasnie mialem calki podwojne w ogolniaku, a teraz maturzysci nie maja pojecia co to jest calka Big Grin pewnie wiekszosc z nich nie slyszala nawet tego slowa
Odpowiedz