Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Automatyka
Zgodze się z tobą Mortis względem że "mlodziez jest coraz glupsza i dopoki nie zmieni sie sposob nauczania, podejscie mlodziezy i rodzicow to bedzie coraz gorzej."
ale do poziomu właśnie nie bardzo.
a to że ludzie kiedyś więcej wynosili ze szkoły jest normalne, niestety wtedy był inny tok nauczania, nie było komputerów, i wgl..
co za tym idzie....dziś za nauke odpowiada wujek google i ciocia wikipedia... na tym skupia się wiedza młodzieży. zamiast coś sami, to ściągają z neta tak a by było. i wiem ze z tym przyznasz mi racje... takie są smutne i przykre realia ;/
Odpowiedz
(16-01-2015, 22:52)MICKER napisał(a): Zgodze się z tobą Mortis względem że "mlodziez jest coraz glupsza i dopoki nie zmieni sie sposob nauczania, podejscie mlodziezy i rodzicow to bedzie coraz gorzej."
ale do poziomu właśnie nie bardzo.
a to że ludzie kiedyś więcej wynosili ze szkoły jest normalne, niestety wtedy był inny tok nauczania, nie było komputerów, i wgl..
co za tym idzie....dziś za nauke odpowiada wujek google i ciocia wikipedia... na tym skupia się wiedza młodzieży. zamiast coś sami, to ściągają z neta tak a by było. i wiem ze z tym przyznasz mi racje... takie są smutne i przykre realia ;/

Ale to wszystko sklada sie na nizszy poziom nauczania...
Biologia polaczona z geografia. material jest strasznie okrojony. Matematyka fakt, ze zadania sa dziwniej napisane, ale material jest mniejszy. przykladowe calki, poziom jezyka polskiego u mlodziezy...
Oni nawet maja problem ze zrobieniem glupiej interpretacji prostego tekstu.. ale to wina rodzicow, nauczycieli i osob odpowiadajacych za szkolnictwo. to dorosli daja ciche pprzyzwolenie na takie podejscie do nauki i nie potrafia ani zmotywowac ( nawet nie chca motywowac mlodziezy, bo po co)
ani wymagac. A sama mlodziez jak sam zauwazyles idzie przez to na latwizne i zamiast cos przeczytac, napisac, nauczyc sie to kopiuje z internetu i dla nich sprawa jest zalatwiona...
Wiec chociazby dlatego wyraze dezaprobate automatyzacji w grze, jezeli ktos jest na tyle leniwy, zeby pomyslec jak mozna zabezpieczyc te surowce bez tego ( a da sie nawet nie siedzac na koncie podczas godzin pracy) to dla mnie mowi sie trudno...
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
jedynym sposobem na zabezpieczenie surowców bez automatyzacji, jest wysłanie flot pomiędzy swoimi planetami w celu transportowania lecz nie przy wysyłaniu, a przy pobieraniu z planety surowców...
Smile
Odpowiedz
(17-01-2015, 09:59)MICKER napisał(a): jedynym sposobem na zabezpieczenie surowców bez automatyzacji, jest wysłanie flot pomiędzy swoimi planetami w celu transportowania lecz nie przy wysyłaniu, a przy pobieraniu z planety surowców...
Smile

Tez dobre rozwiazanie,ale w takim razie po co wogole magazyny?
Odpowiedz
(17-01-2015, 09:59)MICKER napisał(a): jedynym sposobem na zabezpieczenie surowców bez automatyzacji, jest wysłanie flot pomiędzy swoimi planetami w celu transportowania lecz nie przy wysyłaniu, a przy pobieraniu z planety surowców...
Smile

dokladnie tak Smile
mowilem, ze dla chcacego nic trudnego, jedynie trzeba przed wyjsciem poswiecic troche czasu na rozeslanie flot.. dlatego jestem przeciwny automatyzacji a uzywaniu glowy

Creatura, to dziwne pytanie... to ze pozbierasz surowce nie oznacza, ze nie bedzie sytuacji, ze masz za malo transportowcow wiec czesc zostawiasz w magazynach.. poza tym mozesz wyliczyc wzgledem swojej produkcji i zostawic odpowiednia ilosc w magazynie plus to co sie wyprodukuje zeby po wybudowaniu budynku bylo na wybudowanie kolejnego
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
trzeba pod uwage wziąść to że magazyny mają ograniczenia, wiec jeśli magazyn masz pełny to jak Creatura załadujesz tam surowce?
robi ci się badanie, stawia budynek, wiec co zrobisz w surą? zostawisz, czy wyślesz ? Smile
Odpowiedz
Ja wrzuciłbym do stoczni Big Grin
Odpowiedz
(17-01-2015, 12:40)MortisUMBRA napisał(a):
Smile

dokladnie tak Smile
mowilem, ze dla chcacego nic trudnego, jedynie trzeba przed wyjsciem poswiecic troche czasu na rozeslanie flot.. dlatego jestem przeciwny automatyzacji a uzywaniu glowy

Creatura, to dziwne pytanie... to ze pozbierasz surowce nie oznacza, ze nie bedzie sytuacji, ze masz za malo transportowcow wiec czesc zostawiasz w magazynach.. poza tym mozesz wyliczyc wzgledem swojej produkcji i zostawic odpowiednia ilosc w magazynie plus to co sie wyprodukuje zeby po wybudowaniu budynku bylo na wybudowanie kolejnego

Jak masz za malo transportowcow,to sobie dobudowujesz.Przeciez o to chodzi w grze,zeby budowac floty.
A skoro mam zbyt malo TRow,zeby zebrac z planety surowke,to co mam wyslac z misja "transportuj"?Wiec wlasnie automatyzacja raz dziennie uwazam,ze jest w sam raz.Bo jak sobie obliczysz,ze wystarczy Ci to co w magazynach + to co wyprodukujesz przez pol dnia,to nie masz zadnej pewnosci,ze 5 minut przed Twoim wejsciem na gre ktos Cie nie sfarmi
Odpowiedz
ale to tak samo jest z automatem. z kąd wiesz czy 5min przed automatem cie nikt nie z farmi... Tongue nie wiesz Smile
Odpowiedz
Zle rozumujesz Creatura... Magazyn jest potrzebny, chociazby jak siedzisz przy grze i potrzebujesz flote na innej planecie, a na danej konczy sie za godzine budowa, to wrzucasz w magazyn i godzine tam grzecznie czeka...
Ale zeby pozabierac bez automatyzacji to trzeba siedziec przy grze, myslec i sie wysilic a nie tylk jednym kliknieciem ustawic schowanie surowcow...
Farmerzy zyja z tego co ukradna, wiec zeby zapobiec kradziezy trzeba myslec a nie liczyc na dodatek w grze...
Pomyslisz, pozbierasz swoje surowce, a jezeli ci sie nie chce myslec bedziesz farma, proste i logiczne
A poza tym drugi blad w rozumowaniu Creatura. Majac magazyn przed wyjsciem do szkoly czy do pracy mozna w nie upchac surowce a reszte pozbierac transportowcami. a flote trzeba budowac, tez jestem za, ale niekoniecznie same transportowce, wole bojowa flote budowac Tongue
Odpowiedz