Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zwiększenie poziomu magazynów do 25
ale ja nie panikuje tylko po co to robic jak dziala tyle lat bez problemu...
Odpowiedz
Wiele rzeczy w zyciu funkcjonuje, a jednak je zmieniamy po to, zeby funkcjonowalo cos jeszcze lepiej... mablo rzucił pomysl i poki co wsrod kilku osob na forum sa podzielone mocno zdania ( ale rowno). Z tym, ze przeciw sa tylko gracze z top. wojownikow. Jednak jak juz pisalem wczesniej, koszty wielu budynkow wielokrotnie przekraczaja nawet zwiekszona pojemnosc magazynow, wiec i tak trzeba wybudowac spore ilosci floty , zeby zachowac nieskradzione surowce...
Zdecydowanie temat, w ktorym nalezy zrobic sonde w grze obowiazkowa dla kazdego i niech zadecyduje wiekszosc
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Po przemysleniu tego wszystkiego ja rowniez jestem na nie.

Bo jak bedzie sie wylewalo z magazynow o mniejszej pojemnosci,to przynajmniej ktos "wyskrobie" kilka minut,zeby wejsc na gre.A jak juz bedzie,to kilka "puszek" wyprodukuje i bedzie na co polowac.A farming tez jest fajny.Oczywiscie w zaleznosci po ktorej stronie barygady sie jest Big Grin
Odpowiedz
(29-01-2015, 20:55)MortisUMBRA napisał(a): Wiele rzeczy w zyciu funkcjonuje, a jednak je zmieniamy po to, zeby funkcjonowalo cos jeszcze lepiej... mablo rzucił pomysl i poki co wsrod kilku osob na forum sa podzielone mocno zdania ( ale rowno). Z tym, ze przeciw sa tylko gracze z top. wojownikow. Jednak jak juz pisalem wczesniej, koszty wielu budynkow wielokrotnie przekraczaja nawet zwiekszona pojemnosc magazynow, wiec i tak trzeba wybudowac spore ilosci floty , zeby zachowac nieskradzione surowce...
Zdecydowanie temat, w ktorym nalezy zrobic sonde w grze obowiazkowa dla kazdego i niech zadecyduje wiekszosc

Jak sam napisałeś z Top Wojowników, a nie z Top Farmerów, gdzie bez znaczenia jest Twoje czwarte miejsce.

I jeszcze jedno MortisUMBRA, regulamin forum punkt 2
C. Obowiązującym językiem na Forum jest język polski. Używanie innych języków jest dozwolone tylko w postaci pojedynczych zwrotów/zdań itp. Należy starać się pisać zgodnie z zasadami polskiej ortografii i nie używać żargonu kaleczącego język polski. Niezachowanie należytej staranności w tej dziedzinie może być ukarane ostrzeżeniem.

'Zasady polskiej ortografii', starasz się?
Odpowiedz
fredy17 czyli co? To Ze nie kazdy pisze aąbcć ma cos do znaczenia?!?? Facet sie wypowiada w temacie wiec?
To tak jak dla mnie loty misja" atak" powinny byc dużo droższe "paliwowo" niż lot "zachowaj" No ale jak kto woli.. Nikt nie zgłasza sprawy..Narazie o tym dyskusji nie bylo...
Tak samo magazyny. Jestem na NIE! Niech będzie jak jest ...nie zawsze schowasz całość surki która sfarmisz.. (Tyczy sie farmerów i wojowników Wink ) bo zawsze możesz i ty byc sfarmiony... Moim zdaniem niech zostanie jak jest. Tyle
Odpowiedz
(30-01-2015, 04:10)fredy17 napisał(a):
(29-01-2015, 20:55)MortisUMBRA napisał(a): Wiele rzeczy w zyciu funkcjonuje, a jednak je zmieniamy po to, zeby funkcjonowalo cos jeszcze lepiej... mablo rzucił pomysl i poki co wsrod kilku osob na forum sa podzielone mocno zdania ( ale rowno). Z tym, ze przeciw sa tylko gracze z top. wojownikow. Jednak jak juz pisalem wczesniej, koszty wielu budynkow wielokrotnie przekraczaja nawet zwiekszona pojemnosc magazynow, wiec i tak trzeba wybudowac spore ilosci floty , zeby zachowac nieskradzione surowce...

Jak sam napisałeś z Top Wojowników, a nie z Top Farmerów, gdzie bez znaczenia jest Twoje czwarte miejsce.

I jeszcze jedno MortisUMBRA, regulamin forum punkt 2
C. Obowiązującym językiem na Forum jest język polski. Używanie innych języków jest dozwolone tylko w postaci pojedynczych zwrotów/zdań itp. Należy starać się pisać zgodnie z zasadami polskiej ortografii i nie używać żargonu kaleczącego język polski. Niezachowanie należytej staranności w tej dziedzinie może być ukarane ostrzeżeniem.

'Zasady polskiej ortografii', starasz się?

fredy17 - to poprosze wskazanie mi tych bledow ortograficznych, skoro ich tak wiele popelniam Smile
Jezeli uwazasz, ze naruszam regulamin forum, to takie rzeczy zglasza sie do moderatora forum albo Admina, a nie pisze na ogole. W momencie kiedy takie oskarzenia sa bezpodstawne, sa zarazem obrazliwe. Nie uwazam siebie za geniusza ortografii, ale nie widze tez jakis razacych bledow, zebys akurat do mnie sie z tym przyczepil Smile A , ze temat nie dotyczyl ortografii, wiec tym samym i Ty lamiesz regulamin punkt trzeci czyli zakazy: W postach, profilach oraz avatarach nie można zamieszczać treści:
3. Merytorycznie nie należących do danego wątku, czyli tzw. Offtop'u oraz nie posiadających żadnego sensu, mających na celu zaśmiecenie danego forum, czyli tzw Spam'u, chyba że specyfika danego kanału na to zezwala.
4. Pisanych w celu drażnienia bądź obrażania innych uczestników społeczności. To samo tyczy się tzw "trollowania" tzn: pisania postów wyłącznie w celu irytowania innych ludzi bądź wszczynania awantur.
Nastepnym razem lamanie zasad regulaminu zglaszaj odpowiednim osobom. No chyba, ze czujesz sie niedowartosciowany i potrzebowales sie dowartosciowac Smile Pozdrawiam
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Ale nie zbaczajmy niepotrzebnie z tematu jeśli nie ma takiego wyraźnego sensu Wink

A co do aspektu że powiększone magazyny są złe. Może i jest w tym racja, mnie akurat trudno to oceniać gdyż jestem tylko narzędziem wykonawczym a nie graczem Big Grin
Ale zauważcie na jeszcze jeden aspekt na plus:
Mianowicie jeśli umożliwimy graczom zbliżającym się do top nieposiadanie floty a jednoczesnie możliwość ochrony swoich dużych, wręcz ogromnych, ilości surowców. To tym samym dajemy tym na dole więcej tłustych farm z których ktoś może szybciej uzyskać wskazany wzrost.
Ale żeby taka tłuste farmę skosić to wiadome jest że trzeba mieć jakąś flotę.
Tak więc wydaje mi się że strata tego jednego gracza jako potencjalnego celu dla TOP może zrekompensować pojawienie się kilku, jak nie nawet kilkunastu, innych graczy szybko wyhodowanych na takim tłuścioszku Wink

Odpowiedz
Jak będą duże pojemności magazynów, to z czego farmerzy będą żyć, bo przecież nie z botów.

A tak na poważnie. To ja tracę zasoby na statki, muszę ich pilnować jak chcę jeszcze pofarmić. Puszczam sondę i z uśmiechem na ustach wysyłam flotę, tak pięknie upilnowaną, po zasoby do gracza eko, a on minutę przed atakiem wchodzi na konto i jednym kliknięciem chowa wszystko. Bez sensu.
Odpowiedz
A ja jestem na TAK. Podobnie jak Optimus uważam że to uatrakcyjni grę, a farmer zawsze znajdzie szybciej bądź później takiego tłuścioszka, który przed wylogowaniem zapomniał załadować magazynów Smile
Odpowiedz
Dobrze było, jak było.
Odpowiedz