Witam.
Otóż zauważyłem cenę badania ( Napędu Planetarnego).
Na Ircu Oboje z Dzeusem stwierdziliśmy że jego cena jest sporo zawyżona.
Samo dojście do Laboratorium na 18lvl to nie lada wyczyn oraz badania astrofizyka, napęd nadprzestrzenny itd.
Proponowałbym o obniżenie ceny tego badania.
Uzbierać taką surowicę jest naprawdę nie możliwe.
Pomogłoby to uciec przed szpiegiem galaktycznym który w łatwy sposób zdradza położenie naszych wszystkich planet.
Liczba postów: 64
Liczba wątków: 12
Reputacja:
2
Nick G1: TAriel
Dzisiaj może ta cena wydaje Ci się astronomiczna (dlatego ja na nią nie patrzę). Ale zapewniam Ciebie, że to cena akceptowalna i spokojnie da się uzbierać. Policz sobie ile czasu spędziłeś i ile surowców poświęciłeś na rozbudowanie planety. Jak chcesz mieć ją w innym układzie to albo kasujesz i zaczynasz od zera albo ją przestawiasz. Koniec końców zawsze jest coś za coś.
to w takim razie wyłączcie szpiega który jest łatwo dostępny
Skoro ja nie mogę schować się przed szpiegiem to niech przenoszenie planet będzie tak samo łatwe jak ich odnajdowanie
Piszesz że teraz na nią nie patrzysz. Popatrz ile masz pkt. Popatrz na którym jesteś miejscu. I jeszcze tego badania nie masz. A pomyśl sobie że z byle którego miejsca z tabeli każdy może mieć Szpiega galaktycznego.
I jak to się ma.
Że od początku gry jak tylko założyłeś konto widzisz wszystkich współrzędne i możesz na nie latać. Ale od samego początku gry nie możesz przed agresorem tak naprawdę uciekać.
Bo Koszt szpiega (premium) to 6zł
A koszt badania to rozbudowa gospodarki + badań. W dodatku które jest takie drogie.
A żeby to badanie zrobić to musisz zbierać sałatę, robić przestuj, Chować w magazyny i w transportery , A żeby mieć ich tyle musisz je pierw zbudować.
W tabeli spadasz bo się nie rozbudowujesz, bo żyłujesz na badanie. A co ze szpiegiem?
Czemu jedno tak łatwo przychodzi a drugie, nie ?
Liczba postów: 146
Liczba wątków: 8
Reputacja:
2
Nick G1: MortisUMBRA
25-01-2015, 13:30
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2015, 13:33 przez MortisUMBRA.)
Uwazam, ze czasem zmiany sa dobre, ale w tym przypadku nie. Musimy miec jakies cele w grze, zeby nie byla nudna. Poza tym SUICIDE jak dobrze bedziesz inwestowal we wlasna produkcje to nie bedziesz mial problemow, zeby na to uzbierac.. A poza tym kilka osob juz ma i uzywa, wiec jest to dowod na to, ze mozna 
I wbrew pozorom nie sa to az tak wysokie koszta
A argument "W tabeli spadasz bo się nie rozbudowujesz, bo żyłujesz na badanie" nie trafia do mnie bo jak sam zauwazyles, po drodze trzeba wybudowac magazyny, transportowce, huty, kopalnie, inne badania a za to wszystko tez dostajesz punkty
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”
Zmianą było to że dodano w tej grze Szpiega, którego nie było kilka lat temu.
I moim zdaniem nie dopracowano go do końca to raz a drugie nie spojrzało się na drugą stronę. (Obrońce)
Każdy tylko patrzy na plusy i pozytywy jako agresor a co z Obrońcą?
Czy jemu nie należą się jakieś tzw. Fory, lub łatwiejszy dostęp do czegoś, do obrony?
A może też dodać jakieś narzędzie dla Obrońcy?
Reputacja:
2
(25-01-2015, 13:36)SUICIDE napisał(a): Zmianą było to że dodano w tej grze Szpiega, którego nie było kilka lat temu.
I moim zdaniem nie dopracowano go do końca to raz a drugie nie spojrzało się na drugą stronę. (Obrońce)
Każdy tylko patrzy na plusy i pozytywy jako agresor a co z Obrońcą?
Czy jemu nie należą się jakieś tzw. Fory, lub łatwiejszy dostęp do czegoś, do obrony?
A może też dodać jakieś narzędzie dla Obrońcy?
Przeciwko szpiegowi tez jestem, bo to jest bez sensu.. kiedys zeby odszukac cel trzeba bylo siedziec i przegladac uklad po ukladzie... wtedy bylo sprawiedliwiej. ale cen badania bym nie ruszal bo na tym ta gra polega, zeby zrobic cos, musisz najpierw odkrywac inne rzeczy, rozbudowywac infrastrukture...
A za jakis czas te koszty beda dla Ciebie wrecz smieszne... przekonasz sie sam
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”
Kiedyś tak. Przy gospodarce rozwiniętej jak ma Danielo222. Ale nie obecnie.
Skoro zakładasz konto i jesteś na 108 miejscu oraz masz odkryty jakiś obszar jak również masz dostep do szpiega możesz atakować każdego kogo masz w układzie i znajdujesz go szybko, jak masz odkrytą całą mapę co długo nie zajmuje również to samo. No i jesteś łatwym celem cały czas jesteś widoczny przez innych.
Schować się nie możesz bo musisz pierw zbudować generator który kosztuje Ciebie masę czasu i surowców.
A nie mogło by to być na równi ?
Reputacja:
2
(25-01-2015, 13:50)SUICIDE napisał(a): Kiedyś tak. Przy gospodarce rozwiniętej jak ma Danielo222. Ale nie obecnie.
Skoro zakładasz konto i jesteś na 108 miejscu oraz masz odkryty jakiś obszar jak również masz dostep do szpiega możesz atakować każdego kogo masz w układzie i znajdujesz go szybko, jak masz odkrytą całą mapę co długo nie zajmuje również to samo. No i jesteś łatwym celem cały czas jesteś widoczny przez innych.
Schować się nie możesz bo musisz pierw zbudować generator który kosztuje Ciebie masę czasu i surowców.
A nie mogło by to być na równi ?
nie ma nic za darmo... chcesz cos miec musisz sie rozwijac, inwestowac czas, surowce i myslenie, zeby to wszystko robic jak najskuteczniej...
Na rowni powiadasz? To pilicz Sobie ile razy mozesz byc Ty atakowany a ile gracz z top 10.... To tez rownosc? poza tym pytanie, z ciekawosci... kiedy zalozyles konto?
A co to ma do tego kiedy założyłem?
pesel też podać?
ok to w takim razie jeszcze więcej narędzi ładujcie w agresorów.
Może jeszcze zablokujecie przemieszczanie floty obrońcy 15min przed atakiem?
Reputacja:
2
(25-01-2015, 14:08)SUICIDE napisał(a): A co to ma do tego kiedy założyłem?
pesel też podać?
ok to w takim razie jeszcze więcej narędzi ładujcie w agresorów.
Może jeszcze zablokujecie przemieszczanie floty obrońcy 15min przed atakiem?
to ma to do rzeczy, ze pewnie grasz dluzej jak ja , a jestes duzo nizej w rankingu. zamiast sie uzalac, ze cos jest za drogie zacznij sie rozbudowywac  wtedy nic nie bedzie za drogie...
im nizej w rankingu jestes tym mniej atakow jest mozliwych na ciebie... poza tym plusem obroncy jest mozliwosc schowania surowcow do magazynu w kazdej chwili. zaden z graczy z top nie poleci na 5 mln surowca, wiec lataja sredniacy a z takimi musisz dawac sobie rade...
a na flote beda latac zawsze, wystarczy jej pilnowac i po problemie. kilka razy sie ktos przeleci na darmo i juz tak czesto nie bedzie atakowal.
przytrzymaj w ataku, zawsze mozesz komus sprzedac cepta.. jest wiele mozliwosci
|