Ankieta: Chcesz zeby flota wracala na inna planete niz ta,z ktorej wyslales?
Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie.
Tak,chce miec mozliwosc wyboru
80.00%
8 80.00%
Nie.Niech wraca na planete,z ktorej wyslalem
20.00%
2 20.00%
Razem 10 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Strerowanie flota handlowa
Chodzi mi o mozliowsc ustalenia na jaka planete ma wrocic flota handlowa z towarem
Odpowiedz
a po co coś takiego? z jakiej planety wysyłasz to na nią wraca. jeśli chcesz mieć gdzie indziej flote bądź surke to w czym problem wysłać transport potem na inną planete? Szukasz drogi na skróty widze Smile
Odpowiedz
(26-01-2015, 16:08)MICKER napisał(a): a po co coś takiego? z jakiej planety wysyłasz to na nią wraca. jeśli chcesz mieć gdzie indziej flote bądź surke to w czym problem wysłać transport potem na inną planete?  Szukasz drogi na skróty widze Smile

Otoz tak,szukam drogi na skroty.Czasem mam niewiele czasu,zeby cos zrobic i jak czekam 1,5 godziny na handel a pozniej 40 minut na lot,to troche zbyt dlugo dla mnie.A tak bym dal handel np z planety nr1 ,zeby mi wrocila na planete nr 8 a reszta floty bym polecial odrazu na planete nr 8.

A skoro uwazasz,ze to droga na takie skroty jest zla,to czy FSy z mozliwoscia wracania na jakakolwiek plantete,to tez nie jest taka sama droga na skroty?
Odpowiedz
To by skrocilo czas na rozwozenie surowcow... Mniej aktywnym graczom ulatwi zycie, a tym aktywniejszym umozliwi wiecej latania. Uwazam, ze to dobry pomysl
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Mortis, ty jestes za ułatwieniem ? Smile no nie wierze Tongue/
ja się tymczasowo wstrzymam od głosu, ale pomysł nie jest taki zły Smile
Odpowiedz
(27-01-2015, 08:16)MICKER napisał(a): Mortis, ty jestes za ułatwieniem ? Smile no nie wierze Tongue/
ja się tymczasowo wstrzymam od głosu, ale pomysł nie jest taki zły Smile

Hmmm.. jest ulatwienie i ulatwienie... to akurat nie zabija myslenia a daje cos dla kazdego. Jak masz malo czasu to poprostu ulatwia, a jak duzo latasz to umozliwia wieksza liczbe lotow... dobry pomysl nie jest zly Smile
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania...
wiec skraca to liczbe lotów o 1 przy każdej wymianie handlowej, iż gdyż zamiast wysyłać wymiane handlową a potem transport na inną planete, wysyłasz tylko na wymiane a sura ląduje gdzie chcesz... Tongue
Odpowiedz
(27-01-2015, 12:12)MICKER napisał(a): no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania...
wiec skraca to liczbe lotów o 1 przy każdej wymianie handlowej, iż gdyż zamiast wysyłać wymiane handlową a potem transport na inną planete, wysyłasz tylko na wymiane a sura ląduje gdzie chcesz... Tongue

szkoda , ze masz takie proste myslenie... wracajaca flota z handlu na ta sama planete sprawia, ze musisz wyslac ja jeszcze raz i zajmujesz slot na dluzej... wiec z perspektywy czasu umozliwia to wykonanie wiekszej ilosci atakow w ciagu dnia Smile
Odpowiedz
(27-01-2015, 12:46)MortisUMBRA napisał(a):
(27-01-2015, 12:12)MICKER napisał(a): no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania...

szkoda , ze masz takie proste myslenie... wracajaca flota z handlu na ta sama planete sprawia, ze musisz wyslac ja jeszcze raz i zajmujesz slot na dluzej... wiec z perspektywy czasu umozliwia to wykonanie wiekszej ilosci atakow w ciagu dnia Smile

nie proste myślenie...
wiem że i zyskają na tym i nieloty, jak i elita.
bo szczególnie na początku jak ma się niskie badania to flota wolniej fruwa Tongue
a elita może puścić 1atak więcej,..ale ogl zawsze jest dobrze zostawić 1slot luzem na szpiegowanie.. Tongue
szczególnie przy osobach słabszych iż ktoś może posłac flote, a obrońca akurat wybuduje coś albo wróci mu flota... i co..
albo sie rozbijasz, albo szpiegujesz i masz chwile na ocalenie swojej floty. wiadomo ze flota na początku długo sie buduje wiec lepiej ją oszczędzić niż zmarnować dla kilku punktów Tongue ale teraz to już zaczełem schodzić z tematu.

nie powiedziałem ze jestem na nie, pomysł jak najbardziej jest ok. ja tylko sie wstrzymuje chwilowo od głosu (ale raczej jestem na tak) Smile

powinny być puszczane ankiety na grze, a nie tylko tematy na forum, bo wiekszość osób nie zagląda na forum, a jak zajrzą to niechce im sie czytać... chyba ze temat bedzie odgórnie uznany przez admina za dobry do wprowadzenia w grę, to może się obejść bez sondażu Smile
Odpowiedz
Co do pomysłu to nie będę się wypowiadać aby tym samym niepotrzebnie nie nakierowywać innych na tok adminowski Wink Ale powiem tylko tyle że jeśli pomysł przypadnie do gustu to jego wdrożenie nie będzie większym problemem.
Ja tylko napisze odnośnie tego co @MICKER pisze o sondażach iż taki moduł w grze będzie wkrótce opracowywany tak aby każdy gracz mógł a wręcz musiał zagłosować nad ważniejszymi aspektami ważącymi losy gry Wink

Odpowiedz