Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mozliwosc stracenia smieciarek
Jak flota agresora doleci i nic nie trafi,a agresor wysle rozniez RC,to trafienie jego zbieraczy byla by pelna radochy
Odpowiedz
ale RC nie atakują,.. oblatuja tylko planete w celu zebraniu złomu. wiec jaką możliwością widzisz trafienie jego recków?

równie dobrze można by zastosować złowieszczych kosmicznych piratów, który porywali napotkane floty albo kradli surowce z flot. Big Grin
Odpowiedz
(01-02-2015, 19:12)MICKER napisał(a): ale RC nie atakują,.. oblatuja tylko planete w celu zebraniu złomu. wiec jaką możliwością widzisz trafienie jego recków?

równie dobrze można by zastosować złowieszczych kosmicznych piratów, który porywali napotkane floty albo kradli surowce z flot. Big Grin

No zgadza sie,oblatuja.I jak trafia na moja flote to...BACHH BUUUM TRATTTAAAA !!

I po reckach!

Big Grin

Taka rekompesata za moj stres.Bo jak pisze,ze jestem a ten ktos czasem ma gleboko w powazaniu moje wiadomosci i leci dalej.
Odpowiedz
no to jak powiedziałem musiałby recki atakować. innym wyjściem byłby np moduł samoistnego atakowania obcej floty w chwili orbitującej dookoła planety floty obrońcy. lecz róznica jest taka ze flota może orbitować wokół planety dany zakres czasu ustalony przy wysłaniu, w przypadku recków innej osoby dolatują i odlatuja wiec % na spotkanie recków w czasie orbitowania jest jak 1/100.
chyba że planeta byłaby uzbrojona w czujniki (choć takowe niby są, tej niby możliwości widoczności flot, nwm jak to tam jest)
i po prostu w chwili nadlatujących recków, wysyłana była by informacja do twojej floty która zawracałaby i leciała na spotkanie z reckami.
Tongue brzmi to dziwnie niestety ale innego wyobrażenia sobie tej sytuacji nie widzę Smile
Odpowiedz
Ale skore RC moga atakowac moja planete,to czemu moja flota nie moze atakowac RC??Wiec mysle,ze takie "zwyczajne" zetrzeliwanie obcej floty jest sensowne.
Odpowiedz
można reckiem atakować, ale w takim przypadku nie zbiera on złomu.
w chwil ataku normalne że obrońca ma prawo odeprzeć atakiem.

w chwili gdy recykler jest na misji zbierania, nie zagraża on osobie(planecie) do której leci.
osobiście nie widze sensu atakowania jednostki nie zagrażającej potencjalnemu obrońcy. Smile

chyba ze tu system działa inaczej niż standardowo i recki przy ataku zbierają, a przy zbieraniu atakują Smile

Strasznie szkoda że tyle osób na forum (chyba 46), zagląda średnio 15, a tych co się wypowiadają jest na palce jednej ręki ;/
Odpowiedz
Micker nie chcem uzywac tu okreslenie " ale w rzeczywistosci jest tak.."... Ale.... w rzeczywistosci jest tak,ze jak widzi sie obca jednostke ( bez roznicy czy to wojskowy,profesor czy ksiadz),to sie atakuje/zabija/niszczy. Czy Ty bys w czasie II WW nie strzelal do osobowki wiazacej Niemca??Czy bys patrzall czy to wojskowy czy cywilny samochod ktory jezdzi pod Twoim domem ??

Ja bym strzelal
Odpowiedz
no tylko z tego co wiem to flota na misji zbierania nie jest widoczna dla osoby do której leci po złom. chyba że tu jest inaczej. nie wiem czy bym strzelał... zależy od tego Niemca czy by chciał mnie pierwszego zastrzelić... atakować osobe bezbronną? wolałbym podejść i dac mu w ryj Tongue
nie mam skłonności do nienawidzenia Niemców... Nie patrze na to co było kiedyś. wszyscy na wzajem sie wybijali bo bezmózgom zachciało sie walczyć o terytoria. no ok, rozumiem ze bez walki Polaków nie było by dzis Polski a ja bym sie nie urodził, ale obarczanie nienawiścią osoby które nie miały z tym nic wspólnego tylko dlatego ze ich przodkowie zabijali naszych, jest głupie.
to tak jak byśmy my zabijali dzieci swoich wrogów za błędy/czyny samych wrogów Smile
wole traktowanie indywidualne Tongue

pozatym wracając do tematu to tylko gra, i mszczenie się niszczeniem recków agresora jest takie sobie....
wiesz, sam chyba farmisz i niszczysz innych, pewnie też wysyłasz recki.. chciałbyś je tracić ? Smile
Odpowiedz
(01-02-2015, 20:42)MICKER napisał(a): no tylko z tego co wiem to flota na misji zbierania nie jest widoczna dla osoby do której leci po złom. chyba że tu jest inaczej. nie wiem czy bym strzelał... zależy od tego Niemca czy by chciał mnie pierwszego zastrzelić... atakować osobe bezbronną? wolałbym podejść i dac mu w ryj Tongue  
nie mam skłonności do nienawidzenia Niemców... Nie patrze na to co było kiedyś. wszyscy na wzajem sie wybijali bo bezmózgom zachciało sie walczyć o terytoria. no ok, rozumiem ze bez walki Polaków nie było by dzis Polski a ja bym sie nie urodził, ale obarczanie nienawiścią osoby które nie miały z tym nic wspólnego tylko dlatego ze ich przodkowie zabijali naszych, jest głupie.
to tak jak byśmy my zabijali dzieci swoich wrogów za błędy/czyny samych wrogów Smile
wole traktowanie indywidualne Tongue

pozatym wracając do tematu to tylko gra, i mszczenie się niszczeniem recków agresora jest takie sobie....
wiesz, sam chyba farmisz i niszczysz innych, pewnie też wysyłasz recki.. chciałbyś je tracić ? Smile

Ale jak mi ktos pisze,ze jest,to zawracam.I tu roznica.

Poza tym pisze,zeby zmienic zasady widocznosci smieciarek i wszystko co z tym zwiazane.

I nie mam na mysli,ze TERAZ nienawidzic niemca.Chodzi mi o nienawiesc do najezdzcy.
Odpowiedz
chyba "Borg" już o tym pisał, ze nie odpisuje i dalej leci bo i tak czas traci na atak, a jak jakaś niewielka flota, obrona czy choć troche sury jest to zawsze jakiś tam punkt doświadczenia dojdzie... ja też jakoś nie cofam nawet jak wiem ze nic prawie nie wyłapie. jedynym wyjątkiem było np dzis jak 20sec przez atakiem na pewną osobe, skan wysłany 30sec wczesniej zawierał spore ilości floty na planecie o którą bym sie rozbił i nic by ze mnie nie zostało. wiec w ostatnich 3sec zawróciłem.. ale cóż... 3sec w tą czy w tą niby nie robi różnicy Smile

a co do widocznosci śmieciarek to ok, mogłyby być widoczne, a by jakoś strącić kilka z tych śmieciarek mogłoby być pole elektromagnetyczne zaburzające elektronikę floty czego wynikiem było by uszkodzenie części floty i pozostawienie jej jako złomu bądź zaginięcie jej w akcji... oczywiście mówimy o jakimś losowym %. dodatkowo możliwość takiej obrony musiałaby być aktywowana ręcznie w czasie widniejącego lotu recków po złom. Smile. temu to brak automatyzacji obrony zabierania złomu z twojej orbity dla osób nieaktywnych. Smile

to by było chyba najlepsze wyjście dla twojej propozycji które było by dość rozsądne... Smile
Odpowiedz

Skocz do: