Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czasy budowy w stoczni
Gralem w kilka podobnych gier i nigdzie nie bylo tak, ze 10 malych transportowcow buduje sie szybciej jak 1 duzy... Po to robi sie badania i podnosi poziomy stoczni zeby miec dostep do lepszych statkow i szybszej ich produkcji... Mysle, ze 1 TR-1000 powinien miec mniejszy czas produkcji jak 10 TR-100
Ale to tylko moje przemyslenia
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Ale też zauważ, że łatwiejsze jest operowanie jednym dużym statkiem niż kilkoma małymi. Przy ilościach małych problem jest mniejszy ale przy tych rzędu 1k już można nie ogarniać co gdzie poszło. Poza tym TR-1000 używa innego napędu, który jest bardziej czasochłonny w produkcji Wink
[Obrazek: 208.png]
(06-01-2015, 10:31)TAriel napisał(a): Ale też zauważ, że łatwiejsze jest operowanie jednym dużym statkiem niż kilkoma małymi. Przy ilościach małych problem jest mniejszy ale przy tych rzędu 1k już można nie ogarniać co gdzie poszło. Poza tym TR-1000 używa innego napędu, który jest bardziej czasochłonny w produkcji Wink

To, ze cos jest lepsze nie oznacza, ze musi byc dluzej wytwarzane. Czlowiek wynajduje rozne rzeczy by ulatwiac sobie zycie i by bylo taniej i szybciej.... Poza tym ja tylko podalem swoje przemyslenia a w dodatku na podstawie wszystkich innych gier w ktore gralem. Dla mnie nielgiczne jest to co piszesz TAriel. Jesli wyslesz 1 statek to wiesz gdzie a jak juz wyslesz 100 to sie pogubisz? a co za roznica? :-D
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
No w sumie racja. Technologia się rozwija więc powinno coś być większe i szybsze chociażby jak DYSKI.
Kiedyś a teraz
15Gb a 4TB
No i odczyty chociażby ssdki
różnica jest taka że 10szt TR-100 zużyje więcej deuteru za przelot, niż TR-1000.
drugą rónicą jest to ze koszty produkcji TR-1000, są 2razy większe niż 10szt TR-100.

chcesz szybciej latać i mniej zużywać deuteru? to zapłać surą i czasem produkcji... nie ma nic za darmo...
(13-01-2015, 10:26)MICKER napisał(a): różnica jest taka że 10szt TR-100 zużyje więcej deuteru za przelot, niż TR-1000.
drugą rónicą jest to ze koszty produkcji TR-1000, są 2razy większe niż 10szt TR-100.

chcesz szybciej latać i mniej zużywać deuteru? to zapłać surą i czasem produkcji... nie ma nic za darmo...

Wiem jakie sa roznice i tego pisac nie musisz. Poprostu zauwazam fakt, ze normalnie wyprodukowanie jednego wiekszego statku powinno byc szybsze niz 10 mniejszych ot i tyle. Nie jest to moja pierwsza gra, ale pierwsza, w ktorej sie z tym spotykam....
A rozumowanie Twoje jest dziecinne.... Nie ma znaczenia ile bedzie mnie kosztowalo surowca, poprostu po to robi sie rozne badania, zeby miec lepsza technologie i we wszystkich dziedzinach na tym zyskiwac a nie cos kosztem czegos....
Zgadzam się z przedmówcą.
ale sam pomyśl... chcesz by badania robiły się szybciej to budujesz Laboratorium, chcesz by szybciej stocznia pracowała to rozwijasz stocznie i fabryke robotów....
a ty mówisz własnie w sposób taki ze to ze rozwijasz badania to powinny ci się dane floty (osobno) budować szybciej...
to tak jak byś miał osobne laboratorium do każdej dziedziny.
Skoro tak sporo grasz w takie gry to wiesz ze szybkość produkcji zależna jest własnie od stoczni i fabryki robotów, to jakim ch*** wyskakujesz z badaniami? Rozwijanie napędu przyspiesza prędkość lotu statku a nie produkcji xd
Dlatego własnie twoje rozumowanie jest śmieszne i dziecinne Smile
a fakt w tym ze TR-1000 jest szybszy i oszczędniejszy, temu buduje się dłużej...
(14-01-2015, 10:16)MICKER napisał(a): ale sam pomyśl... chcesz by badania robiły się szybciej to budujesz Laboratorium, chcesz by szybciej stocznia pracowała to rozwijasz stocznie i fabryke robotów....
a ty mówisz własnie w sposób taki ze to ze rozwijasz badania to powinny ci się dane floty (osobno) budować szybciej...
to tak jak byś miał osobne laboratorium do każdej dziedziny.
Skoro tak sporo grasz w takie gry to wiesz ze szybkość produkcji zależna jest własnie od stoczni i fabryki robotów, to jakim ch*** wyskakujesz z badaniami? Rozwijanie napędu przyspiesza prędkość lotu statku a nie produkcji xd
Dlatego własnie twoje rozumowanie jest śmieszne i dziecinne Smile
a fakt w tym ze TR-1000 jest szybszy i oszczędniejszy, temu buduje się dłużej...

Nie wiem ile masz lat, ale pewnie jestes w wieku mojego syna. czlowieku malej wiarywlasnie buduje stocznie i FR, wykonuje kolejne badania zeby miec jak najwiekszy zysk z tego a nie cos kosztem czegos...
Poza tym to jest propozycja. Typowy Polak z kompleksami, ktory uwaza, ze cos nie moze byc lepsze...
I wogole co Ty tam nawypisywales czlowieku, chyba poszedles w ilosc a nie jakosc. Badania robisz, to jest inwestycja zeby moc budowac lepsze statki, nie tylko szybsze, ale po to zeby byly bardziej oplacalne, a tlumaczenie, ze mniej pala jest bez sensu przy tych ilosciach spalanego paliwa Big Grin
A co maja napedy do tego gosciu? Ano to, ze musisz zainwestowac w nie, zeby moc wybudowac dane jednostki... Wiec na chlopski rozum, kazda inwestycja powinna sie zwracac, a ta za cholere, bo w tym czasie wybuduje mniejszych transporterow za wieksza ilosc punktow i z wieksza pojemnoscia... ot i tyle w temacie

I jeszcze jedno micker... Prosciej nie da sie wyjasnic... Kiedys produkcja Fiata 126P trwala dluzej niz teraz Opla Vectry Big Grin
Wiec wraz z rozwojem technologii i fabryk produkuja samochody wieksze, szybsze i nowoczesniejsze w krotszym czasie..... Jak to do ciebie nie trafi to nic juz nie trafi Big Grin
w maju koncze 22lata i sam mam już syna prawie 5cio letniego. od wielu lat grywałem na takich grach, lecąc od ogame, przez ugamelle, progamelle, space pionniers, i space2life.

inwestycja się zwraca przy TR-1000 w postaci własnie mniejszego spalania...
masz racje, kiedyś trwało to dłużej a teraz krócej, ale skoro TR-1000 powinny się szybciej robić, to i powinny być tańsze o 1/4. bo jak narazie to są droższe o drugie tyle co do TR-100. bo jak ma ci sie to zwracać skoro wydasz więcej? 2 razy więcej?
akurat paliwa zazwyczaj ponad miare,.. po co budować TR-1000, skoro inwestycja spłaciła by sie po conajmniej 20 farmieniach?
a jak ktoś przypadkiem najedzie ci na flote to czas i kasa w błoto... mniej tracisz mając TR-100. sam powiedz.

zgadzam się z tym że TR-1000 powinny budować się nieco szybciej, ale nie ze względu na badania, a ze względu opłacalności miedzy czasem a zapotrzebowaniem na pojemność. nie wiem jak na wyższych lvl FR ale u mnie jest akurat (5:17 za TR100, i 1:12:10 za TR-1000)
wiec biorąc kierując się pojemnością, czas nie powinien być większy niż 10x5:17= ok 53min.
a różnica w koszcie budowy odnosiła by się jedynie do prędkości.

Skocz do: