27-01-2015, 16:07
(27-01-2015, 12:46)MortisUMBRA napisał(a):(27-01-2015, 12:12)MICKER napisał(a): no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania...
wiec skraca to liczbe lotów o 1 przy każdej wymianie handlowej, iż gdyż zamiast wysyłać wymiane handlową a potem transport na inną planete, wysyłasz tylko na wymiane a sura ląduje gdzie chcesz...
szkoda , ze masz takie proste myslenie... wracajaca flota z handlu na ta sama planete sprawia, ze musisz wyslac ja jeszcze raz i zajmujesz slot na dluzej... wiec z perspektywy czasu umozliwia to wykonanie wiekszej ilosci atakow w ciagu dnia
nie proste myślenie...
wiem że i zyskają na tym i nieloty, jak i elita.
bo szczególnie na początku jak ma się niskie badania to flota wolniej fruwa

a elita może puścić 1atak więcej,..ale ogl zawsze jest dobrze zostawić 1slot luzem na szpiegowanie..

szczególnie przy osobach słabszych iż ktoś może posłac flote, a obrońca akurat wybuduje coś albo wróci mu flota... i co..
albo sie rozbijasz, albo szpiegujesz i masz chwile na ocalenie swojej floty. wiadomo ze flota na początku długo sie buduje wiec lepiej ją oszczędzić niż zmarnować dla kilku punktów
ale teraz to już zaczełem schodzić z tematu.nie powiedziałem ze jestem na nie, pomysł jak najbardziej jest ok. ja tylko sie wstrzymuje chwilowo od głosu (ale raczej jestem na tak)
powinny być puszczane ankiety na grze, a nie tylko tematy na forum, bo wiekszość osób nie zagląda na forum, a jak zajrzą to niechce im sie czytać... chyba ze temat bedzie odgórnie uznany przez admina za dobry do wprowadzenia w grę, to może się obejść bez sondażu