Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka propozycji :)
Gdybym miał podejmować decyzję byłoby to na pewno bardzo trudne.

Ja grałem w seetlersy na te kolejkowanie i szczerze to nie podobało mi się to.
Chociażby z takiego punktu widzenia.
-Byłem bardzo mało aktywnym graczem.
*wchodziłem raz dziennie żeby zgromadziło się dużo zasobów na budowę i ustawiałem harmonogram budowy, po czym wychodziłem z gry.
Nad wojskiem kompletnie się nie skupiałem ponieważ przy tak wygodnym kolejkowaniu nie zależało mi na szybkiej rozbudowie po przez łupienie, tylko na rozbudowie kopalń i całej gospodarki. No i też nie chciałem żeby moje wojsko w jakiś sposób przyciągało przeciwnika.

Jestem przekonany jeśli dojdzie kolejkowanie, że bd robił w taki sam sposób.
Wejdę 1-2 razy dziennie
-Schowam sałatę do magazynów jeśli będzie brakować na to co potrzebuję, a jak już uzbieram odpowiednią ilość to poustalam sobie co ma się budować.
-Floty nie będę budować żeby nie przyciągała agresora który tylko czeka na zamieszczenia na forum jakiegoś ciekawego raportu.
Tak, że nie będę ani farmą dla agresora ani zdobyczą.
Gra zamieni się w SIM CITY (budowanie budyneczków)
Teraz w weekend miałem sporo aktywności nawet w nocy bo synek nie dał pospać.
Przy kolejkowaniu zastanawia mnie do ilu procent ona spadnie. do 1%?
Odpowiedz
Co do kolejkowania to tez jestem przeciwnikiem.... To czlowiek ma grac a nie klikacz za nas..... Jak ktos ma sie zniechecic to i tak sie zniecheci...
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
To najlepiej kolejkowanie ale tylko do okreslonego lvl budynku.Np 7.A pozniej sam wodz musi dogladac planow budowy Smile

Tak zeby nowi gracze mieli latwiej,a jak juz skumaja co i jak i ile sie zbiera surowce,to juz beda musiali wiecej czasu poswiecac
Odpowiedz
(06-01-2015, 16:07)Creatura napisał(a): To najlepiej kolejkowanie ale tylko do okreslonego lvl budynku.Np 7.A pozniej sam wodz musi dogladac planow budowy Smile

Tak zeby nowi gracze mieli latwiej,a jak juz skumaja co i jak i ile sie zbiera surowce,to juz beda musiali wiecej czasu poswiecac

Czlowwiek uczy sie na bledach... a kiedy jak nie na poczatku najlepiej sie uczyc? jezeli ktos bedzie chcial to da rade i bez kolejkowania... Zaraz padna jeszcze propozycje, zeby flota sama odliczala sie i latala zbierac surke z planet i takie tam :-)
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Pewnie coś na zasadzie harmonogramu Tongue
Wklepanie stałych współrzędnych do harmonogramu który będzie pilnował żeby flota co chwilę latała farmić.
Coś na zasadzie bota do gry Diablo 2, który łaził, zabijał bossów i wyciągał magiczne przedmioty i zbierał w skrzynce.

Nowi gracze jak chcą to czytają faq, albo opisy budynków, badań czy floty, albo pytają na ircu.
Ja też tego co nie pamiętam po tylu latach to pytam Optimusa.
Odpowiedz
Ja uwazam,ze jednak kilkanie co poltorej minuty jest zbyteczne i by sie przydalo jakies zautomatyzowanie w tej kwesti.Przynajmniej glownych wydobywczych
Odpowiedz
No na tym gra polega, że na początku kilkane jest co chwilę.
Po to by przewagę miały osobę które siedzą w tym momencie i pilnują czasu na kolejną rozbudowę, a nie żeby przewagę miała osoba która ustawiła sobie kolejkowanie.
Może w ogóle poprośmy optimusa by napisał skrypt bota, który będzie za nas budował według ściśle określonego harmonogramu, a My puszczajmy sobie tylko flotę.
Albo niech Ustawi nową kalę, że każdy zarejestrowany gracz otrzyma wszystkie planety na maksymalnych lvlach oraz badania.
Kwestią tylko będzie umiejętne rozbudowanie floty i obrony.
Odpowiedz
(07-01-2015, 20:16)SUICIDE napisał(a): No na tym gra polega, że na początku kilkane jest co chwilę.
Po to by przewagę miały osobę które siedzą w tym momencie i pilnują czasu  na kolejną rozbudowę, a nie żeby przewagę miała osoba która ustawiła sobie kolejkowanie.
Może w ogóle poprośmy optimusa by napisał skrypt bota, który będzie za nas budował według ściśle określonego harmonogramu, a My puszczajmy sobie tylko flotę.
Albo niech Ustawi nową kalę, że każdy zarejestrowany gracz otrzyma wszystkie planety na maksymalnych lvlach oraz badania.
Kwestią tylko będzie umiejętne rozbudowanie floty i obrony.

Ja do tego jeszcze proponuje mozliwosc ustawiania fsow na caly tydzien z gory i zbierania sie wprodukowanej floty w punkcie zbiorki :-D
Odpowiedz
Fajny pomysł na nową galę popieram, ale może by nie były aż nadto wymaksowane... Niech będą do pewnych poziomów. Na wysokich rozbudowach potrzeba więcej czasu na budowę(FR np na 14), więc można by było się skupić bardziej na flocie, a na budynkach co parę dni.
Odpowiedz
Na tym to polega że Liderem zostaje osoba która jest w stanie logicznie i strategicznie myśleć nad budową gospodarki i badaniach oraz floty, aby szło mu to sprawnie oraz szybko aby być na pierwszym miejscu. Kto niestety kto nie posiada takich umiejętności, chęci do gry, oraz odpowiedniej aktywności to rzecz jasna że zajmuje miejsce na szarym końcu.
W taki sposób każdy mógłby być generałem. Smile
Odpowiedz

Skocz do: