Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szpieg galaktyczny
Bardzo fajne rozwiązanie.
Ale czy nie oburzą się osoby które mają konta premium, a będą widzieć tylko 1 planetę? ;]
Jeśli My obrońcy odpowiednie je ustawimy.
Odpowiedz
Aby to zrobić należy odpowiednio je poustawiać w konfiguracji planet i sprawdzić efekty. Natomiast nie jestem pewien czy można tak zrobić aby było widać tylko jeden układ. Wg mnie to niewykonalne ale już nie takie cuda tutaj widziałem Big Grin
[Obrazek: 208.png]
Odpowiedz
No skoro Optimus napisał, ze wykonane, to jakoś ten algorytm napisał.
Pewnie jakieś współrzędne końcowe dają ukryte pola Tongue xx:xx:02, itd. Tongue Trzeba szukać.
Odpowiedz
(10-01-2015, 12:35)Optimus napisał(a): A więc został uruchomiony ponownie Szpieg galaktyczny ale już w wersji zmienionej.
Aktualnie wyświetlana jest co druga nasza planeta z pominięciem głównej.
Tak więc jak ktoś mądrze poukłada swoje planety w konfiguracji oraz na gali to inni gracze będą mogli ujrzeć max jedna nasza pozycje Wink

Optimus, a teraz napisz mi prosto jak dla chlopa malorolnego... Co oznacza madrze? i co, oznacza, ze max 1.. z tego zdania wnioskuje, ze moga nie widziec zadnej naszej planety
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
No nie... Żeby żadnego układu to się nie da. Ale wymyśliłem jak zrobić aby był widoczny jeden układ.
Skoro są pokazywane "co drugie" planety to przy założeniu, że mamy ich 14 to połowa wynosi 7  do których dodajemy główną co daje 8.
Te 8 planet wrzucamy do jednego układu i dajemy odpowiednie numery w konfiguracji planet.
Pozostałe (14-8) 6 planet możemy rozpirzyć po gali i nie będą widoczne w szpiegu.
Pomijam bałagan na ekranie głównym gracza, gdzie kolejność planet nie odzwierciedla tego gdzie one się znajdują. No ale dla chcącego nic trudnego.
[Obrazek: 208.png]
Odpowiedz
@MortisUMBRA: Otwierasz zakładkę konfiguracja a w niej listę swoich planet i według tej zakładki wyświetlają się listy planet w szpiegu.
Co druga planeta z pominięciem głównej Wink
A jak to zrobić aby było najlepiej to kombinujcie Wink

No i @TAriel pięknie wam zdradził sekret jak zrobić aby uwidocznić innym graczom tylko 1 nasz układ planetarny Wink
Oczywiście wszystko niesie ze sobą pewne koszta, czyli jeśli chcemy być sami w danym układzie to będziemy mieli 10 planet widzianych dla innych graczy za pomocą szpiega galaktycznego.
Ale jeśli zluzujemy miejsce we własnym układzie to będziemy w stanie ukryć resztę swoich planet i aby je znaleźć ktoś będzie musiał poświecić czas na ręczne przekopanie galaktyki.

Odpowiedz
TAriel, Optimus napisal, ze jak sie odpowiednio rozmiesci to bedzie widac nie jedna planete a maxymalnie jedna, wiec wg tego zdania jest mozliwosc, ze nie bedzie widac zadnej Tongue
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
(10-01-2015, 13:57)MortisUMBRA napisał(a): TAriel, Optimus napisal, ze jak sie odpowiednio rozmiesci to bedzie widac nie jedna planete a maxymalnie jedna, wiec wg tego zdania jest mozliwosc, ze nie bedzie widac zadnej Tongue
Łapiesz mnie za literki Tongue
Chodziło mi o 1 układ Wink

Odpowiedz
(10-01-2015, 14:02)Optimus napisał(a):
(10-01-2015, 13:57)MortisUMBRA napisał(a): TAriel, Optimus napisal, ze jak sie odpowiednio rozmiesci to bedzie widac nie jedna planete a maxymalnie jedna, wiec wg tego zdania jest mozliwosc, ze nie bedzie widac zadnej  Tongue
Łapiesz mnie za literki Tongue
Chodziło mi o 1 układ Wink

Optimus wybacz, ale ja Cie za nic nie lapie, to plotki i pomowienia Tongue wole kobietki Big Grin
Odpowiedz
a moze szpieg za dodatkowe pp czyli czce zobaczyc gracza x ale kosztuje mnie to dodatkowo 1pp za podejrzenie gracza
Odpowiedz

Skocz do: