14-01-2015, 14:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-01-2015, 14:22 przez MortisUMBRA.)
(14-01-2015, 14:11)MICKER napisał(a): w maju koncze 22lata i sam mam już syna prawie 5cio letniego. od wielu lat grywałem na takich grach, lecąc od ogame, przez ugamelle, progamelle, space pionniers, i space2life.
inwestycja się zwraca przy TR-1000 w postaci własnie mniejszego spalania...
masz racje, kiedyś trwało to dłużej a teraz krócej, ale skoro TR-1000 powinny się szybciej robić, to i powinny być tańsze o 1/4. bo jak narazie to są droższe o drugie tyle co do TR-100. bo jak ma ci sie to zwracać skoro wydasz więcej? 2 razy więcej?
akurat paliwa zazwyczaj ponad miare,.. po co budować TR-1000, skoro inwestycja spłaciła by sie po conajmniej 20 farmieniach?
a jak ktoś przypadkiem najedzie ci na flote to czas i kasa w błoto... mniej tracisz mając TR-100. sam powiedz.
zgadzam się z tym że TR-1000 powinny budować się nieco szybciej, ale nie ze względu na badania, a ze względu opłacalności miedzy czasem a zapotrzebowaniem na pojemność. nie wiem jak na wyższych lvl FR ale u mnie jest akurat (5:17 za TR100, i 1:12:10 za TR-1000)
wiec biorąc kierując się pojemnością, czas nie powinien być większy niż 10x5:17= ok 53min.
a różnica w koszcie budowy odnosiła by się jedynie do prędkości.
Poprostu chodzi o calkowity rozwoj w grze czlowieku i dobrze mowilem, ze mam mniej wiecej syna w Twoim wieku wiec skoncz juz...
nie przekonasz mnie, ze wraz z rozwojem technologii nowsze statki powinny budowac sie szybciej w przeliczeniu na mniejsze i (starsze modele) wiec jeden C1000 powinien wybudowac sie szybciej jak 10 - C100. A koszty nie graja roli... moze byc drozszy, chodzi o szybkosc rozwoju wraz z rozwojem.dla mnie koniec tematu
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”