Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kilka propozycji :)
(08-01-2015, 19:51)Creatura napisał(a): @ MortisUMBRA jesli chodzi o mojego brata to sie mylisz.Gral kilka dni ale jednak na oGeju mu sie bardziej spodobalo.A m.in to klikanie go odstraszylo od SE

No to sie chyba jednak nie myle bo po kilku dniach jakie masz klikanie? Klikanie jest pierwsze 2 dni a pozniej to juz luzik :-P
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
No niekoniecznie,bo po kilku dniach masz nowe planety,na ktorych znowu masz klikanie co kilkadziesiat sekund.I tak dopoty,dopoki nie bedziesz mial juz 11 planet.A to,ze ktos klika przez miesiac nawet,nie jest gwarancja,ze nie zostawi pustego konta
Odpowiedz
Wypowiadają się teraz nieliczni. Optimus mógłbyś zrobić ankietę w grze i wyniki podać tutaj? Bo tak w kilku można dyskutować tutaj w nieskończoność.
Odpowiedz
Zrobienie ankiety w grze w obecnym mechanizmie gry jest bardzo trudne. jedynie mogę wysłać masową wiadomość z linkiem do ankiety na forum aby tam ludzie się wypowiedzieli, ale to wymagało by rejestracji na forum, a nie każdemu się chce :/
Ale tak, w przyszłości planuje taki mechanizm wdrożyć w grę aby ważniejsze ankiety przeprowadzać bezpośrednio w grze.

Co do pomysłu ze stawianiem budowli według określonego schematu to powiem wam że mi się to nawet podoba. Ale powiem wam też dlaczego.
Praktycznie teraz mogą nas odwiedzać głównie gracze którzy nigdy w tę grę nie grali a więc nie znają jego zasad i mechaniki. I np spotkałem się już z przypadkami graczy którzy postawiali same kopalnie tytanu i kwarcu zapominając przy tym o deuterze a tym samym zużyli go do zera tak że ich dalszy możliwy rozwój w grze stanął pod znakiem zapytania.
I tak też uważam że pomysł ze schematami byłby tutaj doskonałym nauczycielem takich graczy. Mogło by to wyglądać tak że gracz wybiera rodzaj poradnika/schematu z jakiego chce się nauczyć stawiać początkowe budowle. I wtedy jego konto odwiedza tzw bot który go uczy klikają za niego odpowiednie budowle ale też tłumacząc dlaczego akurat taka budowla a nie inna.
Przykładowo:
  1. Szefie, mamy za mało energii więc musimy postawić elektrownie, ale blokuje nas centrala. Stawiam centrale
  2. Szefie, centrala już postawiona wiec można postawić elektrownie. Stawiam elektrownie
  3. Szefie, przydało by się troszkę więcej tytanu. Stawiam kopalnie tytanu
  4. itd, itp
I takie coś mogło by być na pierwszych kilku planetach 2-4. I jeśli tego typu metoda nie nauczy gracza stawianie początkowych budowli to już praktycznie nic go nie nauczyć Tongue

Odpowiedz
(09-01-2015, 09:00)Optimus napisał(a): Zrobienie ankiety w grze w obecnym mechanizmie gry jest bardzo trudne. jedynie mogę wysłać masową wiadomość z linkiem do ankiety na forum aby tam ludzie się wypowiedzieli, ale to wymagało by rejestracji na forum, a nie każdemu się chce :/
Ale tak, w przyszłości planuje taki mechanizm wdrożyć w grę aby ważniejsze ankiety przeprowadzać bezpośrednio w grze.

Co do pomysłu ze stawianiem budowli według określonego schematu to powiem wam że mi się to nawet podoba. Ale powiem wam też dlaczego.
Praktycznie teraz mogą nas odwiedzać głównie gracze którzy nigdy w tę grę nie grali a więc nie znają jego zasad i mechaniki. I np spotkałem się już z przypadkami graczy którzy postawiali same kopalnie tytanu i kwarcu zapominając przy tym o deuterze a tym samym zużyli go do zera tak że ich dalszy możliwy rozwój w grze stanął pod znakiem zapytania.
I tak też uważam że pomysł ze schematami byłby tutaj doskonałym nauczycielem takich graczy. Mogło by to wyglądać tak że gracz wybiera rodzaj poradnika/schematu z jakiego chce się nauczyć stawiać początkowe budowle. I wtedy jego konto odwiedza tzw bot który go uczy klikają za niego odpowiednie budowle ale też tłumacząc dlaczego akurat taka budowla a nie inna.
Przykładowo:

1. Szefie, mamy za mało energii więc musimy postawić elektrownie, ale blokuje nas centrala. Stawiam centrale
  2. Szefie, centrala już postawiona wiec można postawić elektrownie. Stawiam elektrownie
  3. Szefie, przydało by się troszkę więcej tytanu. Stawiam kopalnie tytanu
  4. itd, itp
I takie coś mogło by być na pierwszych kilku planetach 2-4. I jeśli tego typu metoda nie nauczy gracza stawianie początkowych budowli to już praktycznie nic go nie nauczyć Tongue

To mialoby sens tylko w jednym przypadku, w takim ze to nie bedzie na tyle zautomatyzowane, ze gracz nie pojdzie sobie na obiad w tym czasie :-D Bo przeszkadza ponoc niektorym klikanie co chwile.. a bedzie wtedy chcial siedziec i czytac co mu pisza? jesli tak to ok, chociaz rownie dobrze moglby poczytac forum :-P
Wiec zgadzam sie z Toba Optimus, ze taki pomocnik bylby dobry, ale pod warunkiem, ze tylko by podpowiadal co kliknac, tak zeby gracz musial siedziec i czytac..
Ja tez gram pierwszy raz w Space elite i niektore rzeczy byly dla mnie nowe, ale potrafilem sie dowiedziec co i jak....
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierun­ku, od­wróć się i od­po­wiedz „No to patrz”
Odpowiedz
Pelna automatyzacja to zabijacz praktycznie kazdej gry. A dzis trzeba przyznac ze naprawde malo jest graczy co chca samemu do czegos dojsc. Z reguly tacy chca miec wszystko na tacy wylozone.

Odpowiedz
Prawda jest taka, ze im wiecej dostana na poczatku tym wiecej beda oczekiwali z kazdym dniem... Niestety gry tego typu wymagaja dyscypliny, czasu i myslenia
Odpowiedz
Jeśli mają być schematy to niech będą One wyświetlane po lewej lub prawej stronie w każdej podstronie.
Ewentualnie dla świeżego gracza niech przez kilka lvli będą chmurki pokazywane na zasadzie.
Chmurka przy elektrowni na 1 lvl.
Potem chmurka przy Tytanie itd.

Albo po prostu na Tych schematach niech pogrubia lub podkreśla to co powinien teraz gracz zbudować.
Odpowiedz

Skocz do: