25-01-2015, 16:31
Chodzi mi o mozliowsc ustalenia na jaka planete ma wrocic flota handlowa z towarem
Ankieta: Chcesz zeby flota wracala na inna planete niz ta,z ktorej wyslales? Nie posiadasz uprawnień, aby oddać głos w tej ankiecie. |
|||
Tak,chce miec mozliwosc wyboru | 8 | 80.00% | |
Nie.Niech wraca na planete,z ktorej wyslalem | 2 | 20.00% | |
Razem | 10 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Strerowanie flota handlowa
|
25-01-2015, 16:31
Chodzi mi o mozliowsc ustalenia na jaka planete ma wrocic flota handlowa z towarem
26-01-2015, 16:08
a po co coś takiego? z jakiej planety wysyłasz to na nią wraca. jeśli chcesz mieć gdzie indziej flote bądź surke to w czym problem wysłać transport potem na inną planete? Szukasz drogi na skróty widze
![]()
26-01-2015, 19:47
(26-01-2015, 16:08)MICKER napisał(a): a po co coś takiego? z jakiej planety wysyłasz to na nią wraca. jeśli chcesz mieć gdzie indziej flote bądź surke to w czym problem wysłać transport potem na inną planete? Szukasz drogi na skróty widze Otoz tak,szukam drogi na skroty.Czasem mam niewiele czasu,zeby cos zrobic i jak czekam 1,5 godziny na handel a pozniej 40 minut na lot,to troche zbyt dlugo dla mnie.A tak bym dal handel np z planety nr1 ,zeby mi wrocila na planete nr 8 a reszta floty bym polecial odrazu na planete nr 8. A skoro uwazasz,ze to droga na takie skroty jest zla,to czy FSy z mozliwoscia wracania na jakakolwiek plantete,to tez nie jest taka sama droga na skroty?
26-01-2015, 21:38
To by skrocilo czas na rozwozenie surowcow... Mniej aktywnym graczom ulatwi zycie, a tym aktywniejszym umozliwi wiecej latania. Uwazam, ze to dobry pomysl
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”
27-01-2015, 08:16
Mortis, ty jestes za ułatwieniem ?
![]() ![]() ja się tymczasowo wstrzymam od głosu, ale pomysł nie jest taki zły ![]()
27-01-2015, 09:54
(27-01-2015, 08:16)MICKER napisał(a): Mortis, ty jestes za ułatwieniem ? Hmmm.. jest ulatwienie i ulatwienie... to akurat nie zabija myslenia a daje cos dla kazdego. Jak masz malo czasu to poprostu ulatwia, a jak duzo latasz to umozliwia wieksza liczbe lotow... dobry pomysl nie jest zly ![]()
Na słowa „Nie możesz” ciśnięte w twoim kierunku, odwróć się i odpowiedz „No to patrz”
27-01-2015, 12:12
no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania...
wiec skraca to liczbe lotów o 1 przy każdej wymianie handlowej, iż gdyż zamiast wysyłać wymiane handlową a potem transport na inną planete, wysyłasz tylko na wymiane a sura ląduje gdzie chcesz... ![]()
27-01-2015, 12:46
(27-01-2015, 12:12)MICKER napisał(a): no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania... szkoda , ze masz takie proste myslenie... wracajaca flota z handlu na ta sama planete sprawia, ze musisz wyslac ja jeszcze raz i zajmujesz slot na dluzej... wiec z perspektywy czasu umozliwia to wykonanie wiekszej ilosci atakow w ciagu dnia ![]()
27-01-2015, 16:07
(27-01-2015, 12:46)MortisUMBRA napisał(a):(27-01-2015, 12:12)MICKER napisał(a): no nie całkiem. nie umożliwia większej liczby lotów bo możesz tylko tyle na ile pozwalają badania... nie proste myślenie... wiem że i zyskają na tym i nieloty, jak i elita. bo szczególnie na początku jak ma się niskie badania to flota wolniej fruwa ![]() a elita może puścić 1atak więcej,..ale ogl zawsze jest dobrze zostawić 1slot luzem na szpiegowanie.. ![]() szczególnie przy osobach słabszych iż ktoś może posłac flote, a obrońca akurat wybuduje coś albo wróci mu flota... i co.. albo sie rozbijasz, albo szpiegujesz i masz chwile na ocalenie swojej floty. wiadomo ze flota na początku długo sie buduje wiec lepiej ją oszczędzić niż zmarnować dla kilku punktów ![]() nie powiedziałem ze jestem na nie, pomysł jak najbardziej jest ok. ja tylko sie wstrzymuje chwilowo od głosu (ale raczej jestem na tak) ![]() powinny być puszczane ankiety na grze, a nie tylko tematy na forum, bo wiekszość osób nie zagląda na forum, a jak zajrzą to niechce im sie czytać... chyba ze temat bedzie odgórnie uznany przez admina za dobry do wprowadzenia w grę, to może się obejść bez sondażu ![]()
27-01-2015, 18:23
Co do pomysłu to nie będę się wypowiadać aby tym samym niepotrzebnie nie nakierowywać innych na tok adminowski
![]() Ja tylko napisze odnośnie tego co @MICKER pisze o sondażach iż taki moduł w grze będzie wkrótce opracowywany tak aby każdy gracz mógł a wręcz musiał zagłosować nad ważniejszymi aspektami ważącymi losy gry ![]() |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|